Aloha – Cluster Pays

Dit vrolijke spel van NetEnt met een thema van Hawaii, kun je op alle toestellen spelen. Het bestaat uit 6 rollen en 5 rijen. Hierop kun je inzetten plaatsen van 10 cent tot €200. Een ronde neemt je mee naar een blije Tiki die je constant aanmoedigt. Als je een mooie prijs wint, dan wordt dit gevierd met een uitbarstende vulkaan.

Clusters

Dit spel werkt met het cluster pays mechanisme. Daarbij heb je in plaats van met winlijnen te maken met winsten die gevormd worden door de clusters die ontstaan wanneer dezelfde symbolen aan elkaar grenzen. Hoe meer van dezelfde symbolen deze clusters vormen, hoe hoger je winst. Het minimumaantal om een winst te verkrijgen is 9 en de symbolen zijn alleen onderdeel van hetzelfde cluster als ze horizontaal of verticaal aan eenzelfde symbool grenzen. Ook zijn er gestapelde symbolen die direct gelden als 2 symbolen en je dus helpen extra winst te behalen.

Extra functies

In het basisspel kan een winst de kleverige re-spin functie activeren. Hierbij blijven de winnende symbolen kleven terwijl alle andere rollen opnieuw gedraaid worden. Dit herhaalt zich tot er geen nieuwe symbolen aan het cluster meer toegevoegd kunnen worden, omdat ze niet meer verschijnen of omdat het scherm vol staat met dezelfde symbolen. Ook kun je free spins triggeren. Dit gebeurt wanneer er 3 of meer free spins symbolen tegelijk verschijnen in het spel. Je wint dan 9 tot 12 free spins. Deze kunnen tijdens de gratis ronde opnieuw gewonnen worden, al ontvang je er dan maximaal 4. Dit houdt in dat je maximaal 60 free spins per ronde kunt winnen. En het is gebruikelijk dat er dan veel wordt uitgekeerd.

Maximale winst

De maximale winst in dit spel is 2.000 keer je inzet. Met een minimale inzet van 10 cent komt dit uit op €200, maar speel je met de maximale inzet van €200 dan loopt dit op tot €400.000. En dat is een hele mooie prijs voor een niet-jackpot slot. Dit spel heeft wel een hoge volatiliteit. Dat houdt in dat het langer kan duren voordat je een prijs in de wacht sleept, maar dat je dan vaak wel direct een mooiere prijs ontvangt.

Instellingen

Uiteraard kun je ook verschillende instellingen aanpassen in het spel. Zoals bij NetEnt spellen gebruikelijk is, kun je voordat je een ronde start de muntwaarde en het wedniveau aanpassen. Daarnaast kun je het geluid aan- en uitzetten, autoplay rondes instellen en de betaaltabel en spelregels bekijken.

Oordeel

Dit is een erg leuk spel, dat vanwege de clusters een extra spannend element heeft. Ondank dat het spel geen bonusronde aanbiedt, kun je toch aardig wat freespins winnen. En sowieso ontvang je na elke winst een respin. Voor ons een goede reden om dit spel aan te bevelen. De vrolijke Tiki helpt je ook mee door je continu aan te moedigen. Hiermee raak je gemakkelijk in de zomerse sferen van het tropische Hawaii. En dat is toch wel fijn aangezien we in een koud kikkerlandje wonen.